Képek 

http://bukszad.ro/BUKSZAD.rar

 

 

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

ANUNŢURI

Névnap

2019. Februarie 22. Vineri
Gerzson, Zétény
Sunrise at 06:42,
Sunset at 17:25.

Tomorrow will be
Alfréd, Mirtill
name-day

IMAGE GALLERY

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Számadáskor Sepsibükszádon

2016. december 21., szerda, Riport

 
A polgármesteri hivatal és az iskola. A szerző felvételei
A polgármesteri hivatal és az iskola. A szerző felvételei
Eszperantósok: Szakács Kriszta és Darvas Kamilla
Eszperantósok: Szakács Kriszta és Darvas Kamilla
Sepsibükszádi kincsek
Sepsibükszádi kincsek
Az egyre fogyó esztendő mintha összegzésre késztetné a közszférában munkálkodókat, a községvezetést, az oktatókat, a föld megművelőit, az egyháziakat – végül is mindenkit, akinek mérlegelnie kell: mi történt, milyenek voltunk ebben az esztendőben? A Csomád lábánál sincs ez másképp, sőt, felgyorsultak a mindennapok. A kistérség vendéglátói készülnek a csoportok fogadására, asztalhoz ülnek, hogy szó essen arról: mit hoz a küszöbön álló új esztendő, merre húz majd a mérleg nyelve?
Adventi csonka hét
Az ünnepek közeledte felgyorsította a keresztény embert. A községvezetésnél munkaorvos tette tiszteletét, az iskolások karácsonyi műsort, pásztorjátékot próbáltak, a gazdaember az új esztendő kiadásait körvonalazza. Bakó Ferenc plébános betegeknek, ágynak esetteknek nyújtott lelki segítséget az annyira fontos kitartáshoz. Minden gondot áthatott az ünnepvárás hangulata. 
Bükszádon két hétig megszaporodik a harangszó. A plébános tájékoztatása szerint karácsony nagyszombatján 17 órakor kezdődik a gyerekmise, azt követi az angyaljárás-csomagosztás. Pásztorjátékot mutatnak be az VII–VIII. osztályos tanulók és a Mikes Ármin-iskola vegyes csoportja Kerestély Zita hitoktatójuk és Bacsó Emília segítségével. Gyóntatás után veszi kezdetét a karácsonyesti szentmise. Az első három ünnepen – vasárnap, hétfőn és kedden – 11 és 18 órakor misére szólnak a harangok, a gyerekek miséjét naponta 13 órakor tartják. Péntekre esik a Szent Család ünnepe, amely egyre gyakoribb Háromszék-szerte. A hívekben tudatosul, hogy 2017-et Szent László-évnek jelentette be a Szentatya, Szent László emléke sok-sok szállal kapcsolódik Háromszékhez is. „A nemzetünkre nehezedő megpróbáltatások lelkivilágunkat terhelik, felnőtt oktatási csoportjainkban is szó esik ezekről, ahol imádkozunk a Szűzanyához, hogy adjon erőt a nehézségek áthidalásához, összetartozásunk erősítéséhez” – mondotta a plébános.

Teendők a közéletben
– Miként alakult a sepsibükszádi helyi tanács a választások után? Mi a hír a Csomád alatt? – kérdeztük Bács Csaba polgármestert.
– Elmondhatom, hogy megújult és fiatalodott is a tizenegy tagú községi tanács, amelynek tagjaival nekem együtt kell dolgoznom. Az RMDSZ színeiben hat tanácstagunk van, három személy képviseli a közösséget a Magyar Polgári Párt színeiben, kettő pedig független képviselő. Jó az együttműködés mindkét politikai pártképviselet tagjaival. Anélkül, hogy bárki mondaná, mindenik ráébredt arra, hogy mi mindnyájan egy pártot, Sepsibükszádot képviseljük, a települést kell segítenünk az elkövetkező négy esztendőben. Sikeresen megszerveztük a falunapokat, együtt voltunk, és szorosabbra kötöttük baráti kapcsolatainkat testvértelepüléseinkkel, Berhidával, Vasaddal, és alakulófélben egy újabb kapcsolat a kárpátaljai Gát településsel. Különféle tervezeteket készíttettünk. Az iskola mögötti területen szeretnénk a jelenlegi pályát átalakítani multifunkcionális műgyepes sportpályává. Elkészült a megvalósíthatósági tanulmánya, és várjuk a jövő évben megjelenő uniós kiírásokat. Annyira fontos ez a sportmozgalom, a fiatalság és tanulóink számára, hogy ha nem lesz ilyen jellegű kiírás, kénytelenek leszünk önerőből is megpróbálni kivitelezését. A jövő évben mindenképpen el kell végeznünk az Ábrahám Árpád nevét viselő felső óvoda szerkezeti és tetőtéri megerősítését. Ha minden igaz, érkezik egy utánfutóval ellátott traktor, amelyet közbeszerzésen sikerült saját pénzünkből megvásárolni, s nagy segítségünkre lesz a település területén – mezőkön, erdőkön és más területeken – végzendő munkálatokban. Az erőgépre és a tulajdonjogilag még nem rendezett, nem véglegesített földterületek rendezésére alkalmas személyt, szakembert kell alkalmaznunk. Utóbbi állásra harmadszori meghirdetés után sem jelentkezett senki. Lenne még jócskán tisztáznivaló, egy sor birtoklevelet kell kiállítani. A nyájak betakarodásával megnövekedett a kóborló kutyák száma, kénytelenek leszünk befogni és kutyamenhelyekre szállíttatni őket. 

Csokornyi érték a község szívében.

Citește mai departe: Számadáskor Sepsibükszádon

 


Gyertek! Tűt, cérnát és biztosítótűt hozzatok magatokkal. A szalagot az ifi szervezet biztosítja. Készítünk magyar és székely kokárdát is...

KOKARDA 2016

Karácsonyi műsor és ajándékozás

2015

KARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_1.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_2.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_3.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_4.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_5.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_6.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_7.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_TEMPLOM_1.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_TEMPLOM_2.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_TEMPLOM_3.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_TEMPLOM_4.jpgKARACSONY_2015_SEPSIBUKSZAD_TEMPLOM_5.jpg

Fontos a szeretet,
ne félj kimutatni,
tanulj meg másoknak önzetlenül adni.
Majd ha a szeretet hatalma, lesz az erősebb,
és a hatalom szeretetét legyőzi majd végleg,
akkor lesz majd béke,
akkor leszel szabad, 
akkor leszel boldog,
ha nem maradsz magad.